Avkalkningsmiddel

Avkalkningsmiddel.

Haygains avkalkingsmiddel er spesielt produsert for å fjerne kalk. Det er det anbefalte middelet for rengjøring av din Haygain steamgenerator. 

Kalk vil bygges opp og dannes på varmeelementer i en generator på grunn av kalsium som finnes i vann. Dette reduserer ytelsen, øker driftskostnadene og forkorter elementets levetid. 

Bruk derfor avkalkningsmiddel regelmessig for å holde generatoren kalkfri og for unngå ovennevnte problemer.

1 pakke på 250 gram holder til en avkalkingssyklus. Alt du trenger å gjøre er å blande med varmt vann og hell i. Det anbefales å avkalke hver fjerde til sjette uke.

Avkalkningsmiddelet inneholder mild sitronsyre som sikrer at det utsatte elementet inne i maskinen ikke blir skadet, samtidig som det er kraftig nok til å rengjøre innsiden av dampgeneratoren grundig. Avkalkingsmidlet er trygt å bruke, men vær oppmerksom på at fordi det inneholder syre, så det er veldig viktig å skylle dampgeneratoren etter rengjøring.

Bruksanvisning:

Før avkalking må du sørge for at dampgeneratoren er tom for vann og koblet fra beholderen.

Bland alt innholdet (250 gram) med 3 liter varmt vann og rør til det er oppløst. Tøm blandingen oppi den tomme generatoren. Skru på lokket og trykk på startknappen slik at den kan starte kokingen. Når den er ferdig (du ser damp komme ut fra den gule slangen), koble fra strømforsyningen, la blandingen være oppi i minimum 3 timer, ideelt sett over natten. 

Tøm så ut blandingen og skyll med rent vann. Gjenta til vannet er helt rent og klart.

kr 95,00